Quantcast
AAT
comment(s)
101 views this wk.
AAT

Attila A. Tóth

Hungarian artist
The basics
About
Occupation Painter
Country Hungary
The details
Biography

A.Tóth Attila, Kecskeméten született, Budapesten élő, kortárs impresszionista és szürrealista stílust képviselő festőművész.

Munkássága

Munkásságának kezdete 1995-re datálható, ekkor alkotta meg első festményét. Egyedi stílusát, technikáját saját maga kísérletezte és fejlesztette ki. Autodidakta módon tanult és képzi folyamatosan magát. Csepeli Pálma segítette munkásságát.

Leginkább falapokra fest, képeit több festékrétegben viszi fel az alapra, emiatt minden kép megalkotása hosszú hónapokig tartó formálódás eredménye. Képei között több olyan található, mely egy, másfél év alatt kapta meg végső arculatát. Gyakran egy, az általa kifejlesztett fonnyasztási technikát alkalmaz, mely által térhatásban jeleníti meg mondanivalóját. Az utolsó réteget kétszeres lakkborítással fedi.

Szokatlan és formabontó, hogy képei világítanak. Megvilágítás után a sötétben teljesen új formában jelennek meg, életre kel egy másik, belső világ. Képein keresztül megnyílik a természet kincsestára.

Stílusa, képeinek hangulata egyszerre megdöbbentő, sejtelmes, izgalmas és mély érzékiséget sugároz. A művek egy részét átöleli a magányosság atmoszférája, utat hagyva azonban a változásnak, a kibontakozásnak (Pl. Magányosság, Út tavasszal, Part 1., Part 2.). Az erőteljes színek, a néhol már vibráló kontrasztok, a telített, mély tónusok az alkotó erejét sugározzák.(Pl. Dóm, Álomút, Pula partja, Naplemente, Május 19., Fenyők stb.)

Ugyanakkor munkáiban megjelenik a pasztellebb, lágyabb megfogalmazása sajátos érzelemvilágának, érzékenységének és egyéni látásmódjának, melyből a játékosság sem hiányzik (Pl. Fantázia, Szerelmesek szigete, Felhők, Szigetecske, Inverz Szigetecske...stb.)

Forrás

  • művészet Művészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap
The contents of this page are sourced from a Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comment(s) so far
Leave a comment
Add a word
What's the good word on Attila A. Tóth?
To suggest a correction, or to flag this profile for review, click:
References
References
align-centeralign-justifyalign-leftalign-rightcalendarclosedeletediscographydownloadfacebookvideogplusgridinfoinstagramlikelinklinkedinwhatsappmyspacenew-windowquoraquoteredditsearchsoundcloudspotifytumblrtwittervertical-ellipsisviewvinevkwebsiteyoutubebriefcaseeditmaillocationcardawardchildeducationfamilydeathradiotvcamerabibliographymoneytheaterbaseballbasketballfootballpoliticsarrow-right-longarrow-left-longbiographybusinessarrow-leftarrow-rightbodybuildingrunningswimmingtable-tennischesscommentsusernewscommentsresizelogoutstumbleuponchartwordlistarrow-uparrow-downpandoragplaydeezerihearttuneinpandoragplaydeezerihearttuneinitunes